Byg det perfekte hjem med hjælp fra en bygningsingeniør

Hvis du gerne vil have bygget dit drømme hjem fra bunden, er det en rigtig god idé at tage ingeniøren med på råd allerede fra starten af planlægningen. Selv i idé fasen kan ingeniøren gøre brug af sin uddannelse og erfaringer for på denne måde at kunne rådgive og vejlede dig bedst muligt. Ikke nok med at ingeniøren har faglig kompetent viden om alt fra bærende væge til VVS installationer, så kan han også hjælpe dig med prisoverslag og alternative idéer til hvad du oprindeligt havde tænkt dig.

Du kan enten selv finde en ingeniør til at hjælpe dig med dit projekt, eller du kan finde et helt byggefirma, hvor du ofte vil have én eller flere ingeniører til dit projekt. Fordelen ved at vælge en ingeniør tilknyttet det byggefirma som tager sig af dit drømmehjem, er at i så fald har du en den samme ingeniør med om bord på dit projekt, det er helt fra plantegning til udførslen af konstruktionen. Dette giver dig tryghed at vide at det er den samme ingeniør fra start til slut, som har overblikket over tegninger, udregninger og målinger vedr. dit hjem.

Skal du bruge en ingeniør til at hjælp dig med at klargøre dit nye hjem, det kan være i form af at skulle nedrive en bærende væg, en spærberegning eller lignende, så kan du gøre brug af følgende link, som indeholder et eksempel på et kompetent byggefirma med ingeniør https://art-tek.dk/nedrivning-af-baerende-vaeg/

Gør gammelt til nyt

Det kan også være at dit nye drømmehjem ikke er et nyt byggeri, men istedet har du måske kastet din kærlighed på et ældre hus, som trænger til en lille klargøring. Når du skal renovere, er det vigtigt at have en ingeniør med på råd, hvis du eksempelvis elsker at sammenlægge to rum, da mange ikke kender til faren ved at nedrive en bærende væg og eventuelt risikere sammenfald. En ingeniør kan på plantegninger af dit gamle hus, være med til at definere hvor du skal passe på og hvor du kan få mest ud af dit hus, da det kommer an på en masse byggeteknisk viden som ofte kun en uddannet ingeniør eller entreprenør kender til. Du skal derfor ikke være bange for at spørge om råd, da det er svære først at rette op på skaden efter, hvis uheldet skulle være ude. Hvis du er i tvivl om en væg er bærende, kan du prøve at finde ud af om væggen bærer tagkonstruktionen eller om den er essentiel for at fx. en overetage kan eksistere. Så længe du gør brug af professionel rådgivning, så skal du nok klare dig.

Der findes mange steder hvor du kan indhente op til 3 tilbud af gangen fra entreprenører og ingeniører, som gladeligt vil hjælpe dig. Vær opmærksom på at den første ingeniør du finder, ikke nødvendigvis er den bedste.  Besøg evt. Art Tek som kan give dig det første bud.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *