Få et tagrenderenser tilbud, og gør noget godt for dit hjem

Tagrende

Tagrender er noget vi som mennesker ikke tænker synderligt meget over før de bliver tilstoppede eller revner og det fosser ud med vand i det sene forår og det tidlige efterår. Dog bør man som husejer gå særligt meget op i tagrender, da de har flere nyttige funktioner, der ved længere sigts negligering kan påvirke dit hus på en meget negativ måde. Man opsætter tagrender, da disse skal lede regnvandet fra taget væk fra husets ydermure så vandet i stedet kan løbe langs tagkanten og ud for enden af huset, hvor det via et nedløbsrør kan løbe ned i jorden, en brønd eller en regnvandstønde.

Dog sker det ofte, at der kommer mos, blade og endda græsvækster i tagrenderne, hvilket stopper dem til så vandet ikke kan ledes den rette vej. Dette vil med tiden svække tagrenderne så meget, at de kan revne i bunden eller i siderne, hvilket gør at vandet løber ned langs husmurens yderside. Denne uønskede vandafledning kan forårsage store skader på både murens overflade og i boligens fundament, der med tiden vil smuldre, da beton er en porøs stentype. Er dine ydermure beklædt med mursten, kan regnvandsophobninger gøre, at murstenene flækker og får frostskader.

Få et tagrenderenser tilbud, og spar tid og penge

Det er ikke særlig lækkert, hvis man selv skal til at kravle op på høje stiger og med fingrene grave gamle rådne blade, fugleafføring og andet skidt op af sine tagrender. Det er også langt de færreste, der kan spotte om en tagrendesektion er slidt og trænger til en udskiftning medmindre der naturligvis er et decideret hul. Det er heldigvis muligt i alle dele af landet at bestille et uforpligtende tagrenderenser tilbud fra sin lokale håndværker eller specialist. Han eller hun vil tage et kig på dine tagrender og naturligvis rense dem, hvis det er nødvendigt.

Modsat mange andre former for vedligeholdelse af boligen, koster en tagrenderensning ikke det hvide ud af øjnene. I langt de fleste tilfælde vil din professionelle tagrenderensermand rense dine tagrender med en langskaftet støvsuger og efterfølgende billeddokumentere med før og efter billeder. På denne måde skal du ikke selv kravle op for at tjekke, om dine tagrender er renset ordentligt – du får det direkte ind på din mailadresse.

Tagrenderensning har betydning for husets værdi

Som tidligere nævnt har det stor betydning om regnvandet finder vej til dine ydermure eller fundamentet grundet overfyldte tagrender. I langt de fleste tilfælde vil din boligforsikring ikke dække skader på fundamentet og ydermure, der er skabt grundet manglende vedligeholdelse, rengøring og udskiftning af dine tagrender. Derfor har det stor betydning for din boligs generelle værdi, at dette bliver gjort jævnligt. Det anbefales at man renser tagrender minimum to gange om året, hvilket bør gøres i umiddelbart før sommerens begyndelse og igen lige inden frosten finder vej til Danmark. Dette skyldes naturligvis, at visne blade vil ophobe sig i dine tagrender og fryse til is ved frost, hvilket vil udvide og skade tagrenderne på sigt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *