Fordele og ulemper ved en elevationsseng

Seng (foto: dunlopillo.dk)
Seng er en vigtig del af indretningen (foto: dunlopillo.dk)

En elevationsseng er en seng, hvor en eller flere dele kan løftes og sænkes. For nogle senge er det blot hovedgærdet, der kan løftes en smule, hvorimod de fleste nyere versioner af elevationssenge også har mulighed for at indstille fodenden, så man kan få den optimale søvn. En dyr elevationsseng har også en indbygget motor, hvor man med et tryk på en knap kan indstille enderne i den højde, man ønsker. Dermed kan man altså ligge på sin flade i sin elevationsseng og vælge, hvordan ens seng skal se ud. I resten af artiklen kan du læse nogle ting, der taler for og imod dit køb af elevationsseng.

 

En elevationsseng har mange fordele

Uanset om der er tale om en dyr elevationsseng med motor og fjernbetjening eller en lidt billigere model, hvor man selv skal indstille højden manuelt og ofte har få trin at vælge imellem, giver en elevationsseng simpelthen bare en masse muligheder, der gør det muligt at få den optimale søvn. Desuden kan man også med en god elevationsseng sikre, at man har den rette stilling, når man læser eller ser fjernsyn i sengen, så man ikke får ondt i ryg og nakke.

 

Dette er ulemperne ved en elevationsseng

Selvom de fleste vil synes godt om en elevationsseng, er der dog også nogle negative sider ved denne type seng. Først og fremmest vil de fleste nok bide mærke i, at prisen er en anelse højere ved en elevationsseng end ved de fleste andre typer af senge. Derudover kan det også være irriterende, at det er svært at have en topmadras på, med mindre den er lavet til at blive brugt på en elevationsseng. Endelig kan det også være et problem, at man ikke altid kan udskifte sin madras. For mange andre sengetyper kan man blot købe en ny madras, hvis man er utilfreds med den gamle. Som prisen er på en elevationsseng, kunne man nok godt forvente denne funktion.

 

Find en god elevationsseng på dunlopillo.dk

 

Kig videre her:

At have en elevationsseng er sand luksus i tilværelsen

En ny seng er bestemt ikke bare en ny seng

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *