Funkishus – rendyrket funktionalisme, ingen overflødigheder

Funkishuse bliver stadig mere populære (foto ltm.dk)
Funkishuse bliver stadig mere populære (foto ltm.dk)

Funkishuset er kendt for sine rene linjer, den skarpe arkitektur og fravalget af alle overflødige krummelurer eller pyntedetaljer. Et hus skal først og fremmest være noget, man kan bo og leve i. Danskerne bliver da også mere og mere glade for den enkle funkisstil, der passer rigtig godt med den skandinaviske minimalisme.

Rummelighed er kendetegnende for funkishuset, der ofte er helt optimalt til den store familie. Hvis du vælger selv at bygge, kan du jo helt selv bestemme, hvor mange værelser, der skal være i huset. Den rene arkitektur gør det desuden nemt, hvis man i fremtiden vil bygge til eller udvide.

Funkishusstilen har også stolte og spændende havetraditioner

Funkishuset er arkitekttegnet ned til allermindste detalje, og derfor kan det vel ikke komme bag på de fleste, at også haven er medtænkt. Sådan behøver det selvfølgelig ikke være i dag, hvis du vælger at få bygget et splinternyt funkishus, men det er spændende at dykke lidt ned i den oprindelige havetradition. Om ikke andet så for at blive lidt inspireret

Man skal først forstå, at den tid, hvor funkis gjorde sit indtog, var et brud med tidligere opfattelser af, hvordan hus og have skulle tage sig ud. Før i tiden havde haver været noget romantisk og nærmest parkagtigt med symmetriske blomsterbede. Med funkis skulle det nu være den grønne græsplæne, buskene og træerne, der var dominerende i billedet af haven. Men haven skulle stadig fremstå ordnet, som om de nævnte elementer indgik i en form for kunstnerisk komposition.

Funktionaliteten, der kendetegner huset, skal også kendetegne haven. Man skal opleve haven, i stedet for at den bare er der. Og man oplever enten haven ved at kigge på den inde fra huset, eller allerhelst ved at bevæge sig rundt i den. På den måde prøver man at skabe et sammenspil mellem hus og have, som meget nemt kan videreføres til en moderne families brug af sin have.

 

Se på funkishus her

2 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *