Loftlamper lader lyset lede og rumme hele lokaler

Loftlamper kan give boligen en helt speciel stemning (foto ilva.dk)
Loftlamper kan give boligen en helt speciel stemning (foto ilva.dk)

Loftlamper hænger i loftet og supplerer hele rummet med en lys, luft og atmosfære. Det handler om at finde de helt unikke momenter og blikke af autenticitet og ro. Roen er med til at bringe atmosfæren, og menneskerne sammen. Mennesker mødes nemlig under lyset, i mørket er mennesker ikke til at se. Det er vigtigt at have lys. Ligesom det også er vigtigt at have et ømt øjeblik af perfektion og rolighed. Lyset skaber perfektionen. Lyset skaber en måde at navigere, en måde at se på, og som det blikfang lyset er, begynder menneskene at navigere efter lysets stråler. loftlamper er på den måde som favntag fra hvælvingerne. Det handler vitterligt om at gribe fat i dem, ligesom det også er vigtigt, at man anerkender lysets betydning for den måde, som man navigerer sig rundt i lokaler. Loftlamper har stor betydning for lokalernes fremstilling, og ligesådan også for arkitekturen generelt. De muligheder, som lys bringer frem, er unikke, og lyset kan netop også være med til at bringe skygger og kanter frem som de fremherskende momenter af ethvert skønt lokale. Lys og skygger er gensidigt afhængige, og bag det hele står loftlamper og hviler fra hvælvingerne.

Mere end bare pynt

Loftlamper er på den måde ikke bare lys til pynt. Loftlamper er med til at farve og printe lokalerne og give dem deres helt særlige essens af betydning for os. Essens er det, hvorom al lys drejer og lys, da lys altid skinner hen på noget. Og hvad er ikke mere essentielt for lyset, end de lokaler som lyset skal belyse.

Lysets vejledning

Hvis det ikke var for lysets atmosfæriske betydning, ville det være svært at skille sandhed fra falskhed og skønhed fra skidt. Derfor lyser loftlamper op for os. Det er netop derfor, at vi har lyset til at lede vejen for os, når alt andet står mørkt til.

 

Leder du efter nye loftlamper? Se se her

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *