Sådan får du en andelsbolig

Lejlighed med billeder på væggen og trægulv

Går du og drømmen om at få dig en andelsbolig? Det kan være at du virkelig har behov for at føle at du ejer dit eget hjem og ikke bare er en midlertidig lejer. Den følelse kombineret med hvad der er økonomisk muligt, har peget dig i retningen af markedet for andelsboliger. For på denne måde er det noget billigere at realisere drømmen om ens egen bolig. For selvom du selvfølgelig skal spørge inden du foretager dig større ændringer, så ejer du det der er indenfor murene.

Husk at komme på en andelsboligforening venteliste

Men et af de første skridt du skal tage for at kunne finde dig en andelsbolig, er at komme på nogle ventelister. Det er utrolig vigtigt at du bliver skrevet op på forskellige andelsboligforening ventelister. For dette er den bedste måde at sikre dig at du bliver kontaktet, når en bolig en dag står fri. Det er urealistisk at tro at man vil opdage alle de boliger der kommer på markedet, idet de bliver frigivet på forskellige hjemmesider og fordi du ikke har tid til at tjekke sådanne hjemmesider døgnet rundt.

For at øge chancen for at du finder dit drømmehjem lidt hurtigere, så er det måske også en god ide at blive skrevet på mere end én venteliste. Nu flere ejendomme du satser på, nu større er chancen for at en lejlighed bliver fri et eller andet sted.

Husk dog at tjekke hvorvidt de forskellige foreninger har en god økonomi, så du ikke pludselig står med håret i postkassen og skal hæfte for nogle dårlige økonomiske beslutninger, som foreningen har taget på et tidligere tidspunkt. Det kan også være fornuftigt at tjekke om der er mange større renoveringer på bygningen, som skal foretages inden for en kortere tid og om foreningens økonomi er til at kunne dække det meste af dette.

Ventelister for dem der har en andelsbolig

Men hvis du allerede har en andelsbolig og dermed er en del af en andelsboligforening, så er det faktisk også en god ide at I sikre jer at I har en venteliste for nye mulige køber. Hvorfor spørger du måske? Jo fordi det gør hele jeres salgsproces noget hurtigere. For når man har besluttet at det er tid til at skulle videre, så ønsker man ikke langsom og trættende periode med en masse søgen efter en ny potentiel køber.

Dette undgår man ved allerede at have en venteliste, hvorfra man kan kontakte folk man ved allerede er interesseret i at bo i dette område og den bygning du har lejlighed i. På den måde at chancen for succes endnu højere.

En anden form for venteliste der også kan være smart at have. Er en intern venteliste for allerede eksisterende beboer. For hvis nu du ønsker en lidt større lejlighed, men i samme bygning eller område, så ville det være smart at kunne registrere det et sted. På den måde sikre foreningen at kunne beholde gode beboer, selv i takt med at deres behov ændre sig.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *