Sådan får du inspiration til en flot have

marguerite

Det kan være lidt uoverskueligt at finde ud af hvordan man ønsker ens have skal se ud. Måske går du med ideer om at give din have en makeover, men mangler lidt inspiration til at komme i gang. Her kan du læse nogle gode råd, der kan inspirere dig til at få din drømmehave.

Hvilken type have vil du have?

Før du begynder, er det selvfølgelig vigtigt at du finder ud af, hvilken stil din have skal have. I den sammenhæng, er det en rigtigt god ide at besøge andre haver for at få inspiration. Du kan f.eks. besøge nogle huse der er til salg, for at lade dig inspirere, og på planteskolerne kan du se de mange smukke planter og blomster du kan plante i din have. På den måde kan du finde ud af, om du ønsker en asiatisk inspireret have, eller et engelsk look.

Funktion eller funktionelt

En prydhave er smuk og elegant, men en have skal også opfylde dine og din families behov. Når du designer din have, skal du huske på at den indeholder dette:

  • Plads til at børnene kan lege.
  • Et lækkert sted at spise og grille
  • Hvor meget vedligeholdelse haven kræver

Brug perlesten i haven og i din indkørsel

Hvis du vil lave en charmerende lille sti i haven, eller skal have ny belægning i indkørslen, så er perlesten det billigste og nemmeste valg. Derudover kan du faktisk også bruge perlesten som dække i bede. At lægge fliser kan være et stort projekt, men at bruge perlesten tager ikke lang tid, og så pynter de både i haven og i indkørslen. I modsætning til fliser kommer der ikke ukrudt mellem den, og regnvand kan nemt passere igennem i modsætning til tætte flisebelægninger. Hvis du vil vide mere om hvordan du kan bruge perlesten skal du blot besøge denne side.

Gør det nemt at vande din have

Et meget godt tip er at udforme din have sådan, at du nemt kan vande dine planter, krydderurter og buske. Det er derfor en god ide at indrette din have således, at du kan vande dine planter og blomster med en haveslange. På den måde undgår du nemlig at skulle bruge lang tid, på at vande din ting i haven med en vandkande. Den bedste måde at finde ud af, om dine planter trænger til vand, er at stikke din finger en tomme ned i jorden. Hvis det er tørt, trænger dine blomster eller jordbær til vand.

Vælg de rigtige planter

Det er vigtigt at du vælger de planter der matcher vækstbetingelserne i din have. Det Det betyder at sætte solrige planter på et solrigt sted. Det er derfor vigtigt at du gør dit hjemmearbejde, så dine planter får den optimale placering i haven. En godt tip er, at købe unge friske grøntsager og urter fra planteskolen, i stedet for at forsøge at lade dem voks fra frø. På denne måde får du også hurtigere lækre friske tomater og timian fra haven.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *