Sådan installerer du en elbil lader i dit hjem

Hvid bil bliver opladet i garage i hjemmet

Grundet den øgede opmærksomhed, der efterhånden er kommet på klimaforandringerne, er flere og flere også begyndt at ændre i deres livsstil for at reducere deres fodspor på klimaet. Hvis vi stadig skal have en jordklode om 50 eller 100 år, som er værd at bo på, er det da også lige præcise den slags tiltag, vi bliver nødt til at tage. Det at ændre livsstil behøver imidlertid ikke nødvendigvis at være et offer, hvor man opgiver noget fedt til gengæld for et kedeligere liv og et bedre liv. Det har de seneste års elbiler for alvor været med til at bevise.

Problemet med en elbil uden lader

Der findes nok ikke særligt mange danskere, som ikke godt kan lide tanken om at køre rundt i en elbil. For det første er det selvfølgelig en ny og dejligt stille bil. Derudover er langt de fleste nye elbiler også ekstremt godt lavet, og så er de ovenikøbet med til at redde klimaet. Problemet indtræffer imidlertid, når man skal se på det helt logistisk. På det område halter Danmark nemlig stadig bagefter en del andre lande, og selv i vores relativ lille land, findes der store områder, hvor man kan løbe tør for strøm på sin elbil uden en lader i sigte, selvom man kan se til de første fem tankstationer.

Installer et elbil ladekabel til stikkontakt i hjemmet- Nemt og enkelt

Hvis du bor i byen eller mestendels bruger bilen til og fra arbejde, kan en elbil imidlertid stadig være en ganske udmærket investering. Så kan du nemlig nøjes med at få ladet op ved at installere et elbil ladekabel til stikkontakt i hjemmet. På den måde kan du stadig lade bilen hurtigt op, men det er uden den ekstra udfordring med at skulle finde tid og overskud til at køre til den nærmeste lade station i byen for så at sidde der i en halv time. Har du altså et elbil ladekabel til stikkontakt i hjemmet, kan du nemt bare sætte bilen til at lade over natten, og så er den klar til en ny dag, når du vågner op om morgenen. På den måde kan en elbil altså gå fra at være et logistisk mareridt til pludselig at være både nemmere og billigere at tanke op en nogen benzinbil, du før har haft.

En anden kæmpe fordel ved at gøre brug af et elbil ladekabel til stikkontakt er, at det muligvis er noget af den nemmeste teknologi at installere. Det er nemlig vitterligt bare et kabel, der kræver, at du har en port til et kraftkabel på ydersiden af muren, hvilket langt de fleste danske huse er bygget med. Så kan du altså bare have det i garagen eller på en kabeltromle på muren, indtil du skal bruge det, og så tager det ikke mere end et par minutter at koble bilen på, så den kan ligge og tanke for sig selv.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *