Topmadrasser er vigtigere end du tror. Se bare her

En blødere og bedre søvn (foto dunlopillo.dk)
En blødere og bedre søvn (foto dunlopillo.dk)

Der er flere ting at holde øje med, når man skal ud og shoppe ny seng eller bare købe nye dele til den gamle seng. Mange bruger mere tid i sengen end tidligere, nu da de fleste har fået smartphones, tablets og bærbare computere. Derfor gælder det også om at vælge en ordentlig topmadras til ens behov.

Du skal igennem meget på en dag

En topmadras er en madras, som lægges oven på madrassen. Den er ofte blødere end selve madrassen og er også lavet af noget andet materiale. Den har normalt ikke fjedre, som madrassen kan have, men kan indeholde en blanding af skum, latex eller andet fyld. Nogle topmadrasser indeholder for eksempel hestehår.

 

Topmadrassens fornemmeste opgave er blandt andet at sørger for, at sengen er godt ventileret. Man udskiller meget fugt og sved, når man sover, og det skal gerne ledes væk fra ens krop og sengen. Dette hjælper topmadrassen med, da den er lavet af noget andet materiale end selve madrassen og samtidig ikke er direkte forbundet med den.

 

Derudover skal en topmadras sørger for en bedre komfort. Hvis man skulle lægge sig direkte på en madras, kunne man godt opleve, at madrassen i sig selv ville være for hård at ligge på.

 

En topmadras kan sikre længere holdbarhed på din seng

 

En ordentlig seng kan godt være dyr. Det er derfor også en god idé at se en topmadras, som en måde at passe på madrassen nedenunder. En topmadras kan man skifte ud efter behov, så ens madras kan holde i længere tid.

 

Når man køber en topmadras, er man dermed med til at sikre, at hele sengens levetid forlænges. Ofte er selve madrassen dyrere end topmadrassen, og derfor er der måske penge at spare ved at købe en god topmadras.

 

Hvis man sover flere i en seng, så kan man også investere i to typer topmadrasser. Dermed kan man have en topmadras med forskellige egenskaber i hver side, så den passer til vedkommende, der skal ligge på den.

 

Hvis du vil vide mere om topmadrasser, så se her

 

Læs også:

Et sengetæppe samler det hyggelige soveværelse

En hovedpude er noget af det vigtigste, du ejer

One comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *