Vælg spiseborde der passer til indretningen i huset

Et helt normalt spisebord (foto traevarer.dk)
Et helt normalt spisebord (foto: traevarer.dk)

At vælge det helt rigtige spisebord, kan være lidt af en opgave. For hvad er det lige for et spisebord man egentlig ønsker at have, og hvilket behov har man, som et spisebord skal kunne dække? Når man skal finde et spisebord, som man vil blive glad for og ikke bare udskifte igen efter et par år, skal man overveje hvordan resten af huset er indrettet. Hvis man har en hyggelig stil med mange træmøbler og pynteting, vil et spisebord i stål måske ikke passe så godt til resten af indretningen.

 

God plads til kreative sysler

Men det er også vigtigt at overveje, hvad man egentlig skal bruge spisebordet til og hvor meget tid man gider, at bruge på at vedligeholde spisebordet. Overvejer man disse ting inden man køber et spisebord, vil man sikre sig, at man får det helt rigtige spisebord, der vil passe perfekt ind i huset. En af de ting man skal beslutte sig for er, hvor stort spisebordet egentlig skal være. Når man vil finde ud af dette, handler det blandt andet om at forestille sig, hvor mange mennesker der det meste af tiden skal sidde omkring spisebordet.

 

Overvej hvad spisebordet skal bruges til

Selvom man måske blot er en familie på to personer, kan det være at man ofte får gæster på besøg til spisning, og derfor kan det alligevel være en god ide med et stort spisebord. Omvendt kan man være en stor familie, der dog aldrig spiser sammen, fordi man har forskellige fritidsaktiviteter, der skal passes. Og måske spiser man oven i købet maden foran fjernsynet i stuen. I dette tilfælde, kan man derfor måske godt nøjes med et lille spisebord, selvom familien er stor. Derfor er det altså ikke nødvendigvis familiens størrelse, der skal bestemme størrelsen på spisebordet.

Se et udvalg af flotte og brugbare spiseborde på hjemmesiden her.

 

Læs også:

Arbejdsborde – det er her kreativiteten begynder

Tilfør din bolig romantik med et vitrineskab

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *