Foråret er på vej: få renset dine tagrender professionelt

Tagrende

Du ser dem ikke og tænker måske heller ikke over, hvordan de ser ud eller, hvad det betyder, at dine tagrender ikke er rene. Men det har en række uheldige konsekvenser, så lad en professionel tage sig kærligt af dine tagrender.

Vi kender det danske forår som en våd affære med mange, lange dage i regnvejrets tegn. Der falder herhjemme regn i uanede mængder gennem de sene vintermåneder og det tidlige forår. Derfor er det netop nu –  før foråret kommer, at du skal have styr på dine tagrender.

Hvad ligger der mon i tagrenden?

Det er langt fra kun vand og andet nedbør, der samles i din tagrende – desværre. Ud over vandet samles nemlig også både blade, mos og andre former for lav fra taget, sammen med små grene og  andet småtteri, der alt sammen er med til at gøre det sværere for vandet et trænge igennem og løbe væk.

I stedet samles vandet og ved kraftige byger vil tagrenden fyldes og vandet løber ud over kanten i stedet for gennem nedløbsrøret. Det betyder, at vandet kommer til at dryppe ned på jorden under og kan ende med at ramme forbipasserende eller andre uhensigtsmæssige ting, der befinder sig under tagrenden.

Få hjælp til dine tagrender

Hvis du vælger at få hjælp af et professionelt firma, der kan hjælpe dig med at få styr på dine tagrender, så du er klar til foråret og nedbøren, kan du være sikker på, at dine tagrender er i tiptop form til den første byge.

Som regel kan et firma sørge for at rense tagrender op i en højde op omkring 18-19 meter ved hjælp af lift. Det gør arbejdet let og sørger for, at dine tagrender ikke alene renses, men også tjekkes for utætheder eller erodering, der betyder at sektioner muligvis skal udskiftes for at kunne holde på vandet og lede det til nedløbsrøret.

Hvor ofte skal tagrender renses?

Det er en rigtig god ide at sørge for at få dine tagrender renses jævnligt, så de hele tiden er i god stand og klar til at klare byger og kraftigt nedbør.

Ved jævnlig vedligeholdelse undgår du at blade, grene og andet snavs bygger sig op i tagrenden og gør det svært for vandet at løbe igennem. Du slipper også for, at tingene slæbes ned i nedløbsrøret og stopper her. Det er nemlig en større opgave at rense ned i et nedløbsrør end det er at skrabe og rense tagrenden og derfor er det også dyrere.

En god tommelfingreregel er at du skal tage imod foråret med rene tagrender, så en rensning en gang årligt er optimalt for dig og dine tagrender og ofte vil firmaerne tilbyde dig en abonnementsordning, så du ikke selv behøver at holde styr på tiden og huske, at bestille en rensning. Firmaet vil ganske enkelt kontakte dig, når det er ved at være tid til den årlige rensning.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *