Har du plads til en fugl i dit hjem?

Fugl kigger ud ad bur

Det er super hyggeligt med et kæledyr. Det er godt selskab, og det er sundt at have et lille væsen, som man skal tage sig af. Men det kræver selvfølgelig også noget af dig at skulle passe et kæledyr. Der er forskel på, hvor krævende det er i forhold til, hvilket kæledyr der er tale om.

Det kræver noget ekstra rengøring, og det kræver, at du bruger noget tid på dit dyr. Alle dyr, som du har inde i dit hjem fortjener, at du plejer og underholder det. Dyret skal jo have et godt liv hos dig.

Et af de nemmeste og mest underholdende kæledyr at have er en fugl. Afhængig af fuglearten så kræver den ikke så meget plads. Et fuglebur kan de fleste have plads til, selv om boligens areal er begrænset.

En fugl i hjemmet

Der er mange eksotiske fuglearter, der egner sig til at blive et kæledyr. Især de forskellige papegøjefugle kan blive meget tamme, og det er meget underholdende. Burets størrelse skal selvfølgelig hænge sammen med fuglens størrelse. En stor ara skal have meget mere plads til en undulat.

Har du plads til et stort voliere, som fuglen kan flyve i, er det selvfølgelig toppen. Et noget mindre bur kan naturligvis godt gøre det, men så bør fuglen have mulighed for at blive lukket ud af buret og bruge sine vinger.

Fugle er flokdyr, og det betyder, at de elsker selskab. Din familie er fuglens flok, og det er vigtigt, at I snakker, synger og leger med fuglen. En fugl har ikke godt af at kede sig, og du kan med fordel sætte noget forskelligt legetøj ind i buret til den. Det er den meget glad for.

Giv din fugl noget fuglelegetøj

For at fuglen har noget at tage sig til i buret kan du give den noget legetøj. Det kan både stimulere og underholde fuglen, når den er alene. Der findes meget forskelligt fuglelegetøj. Det kan være noget, den kan puffe til noget, der siger lyde, noget den skal klatre i og noget, som kan spises.

I det hele taget så vil fuglen sætte rigtig stor pris på det fuglelegetøj, som du sætter ind til den. Husk at skifte legetøjet ud af og til, sådan at den ikke mister interessen for det. Noget fuglelegetøj er beregnet til forskellige fuglearter, så du må også lige være opmærksom på, at du får noget, som passer til den typer fugl, du har.

Det gælder også for det legetøj, der indeholder noget mad. Der er forskel på, hvilket foder de forskellige fuglearter kan spise. Her må du lige være obs på, at det er det rigtige, du får bestilt.

I forhold til selve fugleburet, så findes der mange forskellige slags. Nogle er helt simple, og andre er mere kunstnerisk udformet. Burets udformning betyder nok mere for dig end for fuglen, så her kan du med fordel vælge et bur, som passer ind i den øvrige indretning. Størrelsen skal være passende, og materialet skal være sikkert.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *