Mangler du luft i din lejlighed. Få en glas altan

Nyd udsigten til en altan (foto minaltan.dk)
Nyd udsigten til en altan (foto minaltan.dk)

Der er mange danskere, som i disse år får lavet en altanløsning på deres ejendom. Derfor er udbuddet af forskellige altaner også stort. Derfor gælder det også om at vælge en løsning, som passer bedst til ens bygning på flere niveauer.

Indret dig et uderum

Når man skal sætte en altan op, så vælger mange at gøre det i forbindelse med enten en stue eller et køkken. Der kan være fordele ved begge valg. I en stue er det nemt for gæster også at benytte sig af altanen, og lysindfaldet fra døren er med til at skabe et visuelt større rum.

I køkkenet kan en altan være med til at skabe bedre luft, når man for eksempel laver mad. Dette kan ofte være en fordel, hvis man bor i en lille lejlighed eller måske ikke har en emhætte. Samtidig er det også nemt at trække ud på altanen og spise morgenmad.

Alt efter hvordan ens bygning er udformet kan det påvirke valget af altan. Hvis man for eksempel bor i en lejlighed på et hjørne, så er der måske en naturlig grænse for, hvor bred ens altan kan blive.

En glas altan er en af mange altanformer

Der findes altaner med mange forskellige udtryk og udseende. Nogle altaner er klassiske støbejernsaltaner med sorte snorede jernstænger, som kan give et meget traditionelt og rustikt udtryk. Andre altaner er lavet af lyst galvaniseret stål, som har et mere moderne udtryk, som også er lidt industrielt.

Samtidig findes der også altaner, som er lavet hovedsageligt af glas. Bunden er som regel lavet af metal, men selve gelænderet og siden på altanen er lavet i glas, der er hærdet, for at det kan holde.

 

Hærdet glas fås i dag i mange forskellige farver. Noget er mat, så man ikke kan se så godt igennem det. Andet er i vilde neon gule farver, som kan virke meget dominerende på en hvid bygning.

 

Se endnu mere om glas altan her

 

Læs også

Balkon: Et dejligt sted at være i huset

En altan er et rum i det fri

One comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *