Sådan indretter du din bolig budgetvenligt

Boligindretning er noget de fleste af os danskere går ret så meget op i. Når først vi har købt os en bolig – i form af lejlighed, rækkehus eller villa, så er næste skridt selve indretningen. Vi vil gerne bo pænt og lækkert, moderne skandinavisk med det perfekte lyse og minimalistiske touch. Dog kan den type indretning hurtigt løbe betydeligt op prismæssigt, i hvert fald hvis man udelukkende går efter dyre designermøbler.

Peder Mejdal fra sammenligningstjenesten Scandilån udtaler: “vi ser mange der låner til fra alt fra reperationer og til større designer møbler for at møde tidens mode”.

I nedenstående giver vi dig derfor gode råd og tips til at indrette dit hjem lidt mere på budget, men uden at gå på kompromis med det overordene helhedsindtryk. Moderne møbler og nipsting til hjemmet behøver nemlig ikke nødvendigvis at koste en formue.

Interiør fund i lavprisklassen

Her i landet findes der faktisk en hel del steder hvor man kan købe både møbler, nipsting, pyntegenstande porcelæn og køkkenredskaber til yderst budgetvenlige priser.  Den mest kendte spiller på det marked er nok den svenske koncern IKEA, hvor du kan finde så godt som alt du måtte mangle til det fuldendte hjem. Naturligvis kan kvaliteten være varierende, men grundlæggende laver de gode, solide produkter. Mange større supermarkedskæder som Bilka og Kvickly er også begyndt at sælge både bestik, møbler, tæpper, sengetøj og andre interiør ting. Alt sammen, i hvert fald oftest, i moderne farver og materialer der matcher tidens trends og tendenser. Sidst men ikke mindst, så har kæden Søstrene Grene for alvor markeret sig de seneste år som en trendy men lavpris interiør butik. I en sådan grad, at der er meterlange køer foran deres mange butikker, hver gang en ny boligkollektion ser dagens lys.

Tit er det en god idé at købe sæsonbaserede pynteting på budget, så man nemt og billigt kan skifte ud når boligmoden skifter.

Brugt men godt

Endelig kan man også vælge at gå efter billige, brugte møbler. Man kan shoppe både i genbrugsbutikker efter vintagefund eller lede brugersites som DBA og Gul & Gratis efter unikke brugte møbler. Alternativt kan man også shiny sine egne gamle møbler op for eksempel ved at ombetrække sofaen eller male spisebordet.

Mest af alt skal et hjem have personlighed og udstråle hvilken eller hvilke typer der bor i hjemmet. Det skal føles hjemmeligt og hyggeligt, ikke koldt og sterilt. En god måde at skabe et sådan look på, er netop ved at blande dyrt med billigt og gammelt med nyt. På den måde får hjemmet kant, det virker unikt sammensat, har personlighed, gennemtænkte detaljer og velvalgte møbler og pynt.

Husk på at man sagtens kan samle inspiration fra andres hjem og boligindretning, men det er ikke sikkert, at det nøjagtig samme set-up vil fungerer i jeres hus eller lejlighed.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *