Skal din pige have en værelses-makeover?

pigeværelse

Er det tid til, at din datter skal have en makeover på værelset? Så har du en opgave foran dig, som kræver omtanke. Der er nemlig mange ting, der skal tænkes igennem, når man skal til at lave om på et børneværelse – hvilken stil skal man gå efter? Hvilke ting skal købes ind? Hvor mange penge er der til rådighed?

Det er en god idé at sørge for i hvert fald at have et budget, der tillader en eventuel omgang maling på værelset samt nye møbler. Når du skal tænke over stilen på din datters værelse, er det naturligvis en god idé at spørge hende. Alt afhængigt af din datters alder, er der sikkert flere beslutninger, hun kan være en del af omkring sit nye værelse.

Stilen på værelset skal dog også gennemtænkes af en voksen, således det ikke bliver en for ”ekstrem” stilart – måske er det din datters store drøm at indrette et Barbie-værelse? Dog er det en god idé, at hele værelset ikke bærer præg af noget, der måske ikke er interessant om et halvt år. Når man skal lave en dybdegående makeover på et børneværelse, er det en god idé at tænke lidt langsigtet, trods at børns ønsker til værelser ofte skifter rigtig hurtigt. Så ønsker din datter et bestemt tema på værelset, vil det komme til din – og hendes egen – fordel, hvis det evt. kun er en krog af værelset, der er dedikeret til din datters særlige ønsker. Ellers kan det hurtigt blive en hyppig ting, at der skal laves om på pigeværelset.

Skab plads til liv og leg

Når det kommer til at indrette et børneværelse, er noget af det vigtigste uden tvivl, at der er plads til liv og leg. Nu til dags kan børn hurtigt blive fristede til blot at kaste sig i en sækkestol med tabletten – og derfor er det særligt vigtigt, at liv og leg imødekommes på børneværelset og kan opmuntre din datter til mere aktiv leg.

Leg er nemlig essentielt for børns udvikling. Det er med leg, at børn får lov til at bruge deres fantasi. Ligeledes er leg også børns måde at forberede sig til voksenlivet på. Særligt leg med dukker er en måde, hvorpå børn får en større ansvarsfølelse og for eksempel sætter sig selv ind i en rolle som forælder.

Dukkehjørnet kan være en rigtig god idé

Måske har din datter allerede udtrykt sit ønske om et dukkehjørne – men hvis ikke, kan det være, du skal overraske hende med ét. Dukketilbehør giver nemlig gode muligheder for en rigtig sund leg for børn, da de både vil udvikle deres ansvarsfølelse og deres måde at interagere med andre på.

Hvis du leder efter en god udbyder af dukker og dukketilbehør, kan du kigge hos online. Her finder du nemlig alt lige fra dukkecykelhjelme til dukkepusleborde. Altså vil dit barn få rig mulighed for at tage sig af sin dukke og vise masser af ansvarlighed.  Du kan købe det hele her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *