Få hjælp til fugningen i din bolig

Nybyggeri er som starten på et nyt liv(foto ltm.dk)

Der er rigtig mange ting, man skal huske som boligejer, og det er ikke alle opgaverne, der virker lige tillokkende efter en lang arbejdsdag. Vedligehold at boligen er dog fuldstændig essentielt, når man først er blevet husejer. Ikke nok med, at huset ender med at blive mindre værd, når du ikke vedligeholder det. Det kan faktisk også munde ud i, at du bliver nødt til at betale for meget dyrere reparationer længere nede ad vejen.

Vedligehold din bolig med en god fugning

Vedligeholdelse af ens bolig handler nemlig ikke kun om at vaske fliserne og slå græsset. Det handler også om mere vidtrækkende opgaver, som man ikke kan påtage sig selv. I stedet skal man til at have fat i nogle professionelle, og der er desværre opstået en myte om, at den slags er både dyrt, besværligt og nærmest unødvendigt. Ingen af de tre ting behøver dog nødvendigvis at være tilfældet. En af de vedligeholdelsesopgaver, som mange husejere ofte forsømmer, er for eksempel at få omfuget mure.

Mange danske huse er nemlig lavet i de klassiske røde mursten, og de fleste ejendomme, specielt ude i provinsen, er efterhånden af lidt ældre karakter. Bor du i et lignende hus, har du med garanti også set, at fugningerne mellem de karakteristiske røde mursten så småt er ved at skalle af. Mange slår det desværre hen som værende udelukkende af æstetisk karakter. Det kan da godt være, at muren ikke ser lige så fin ud, men i det mindste er den lige så funktionel og lige så holdbar. Det kan godt være, at det er det, man fortæller sig selv, men det er desværre på ingen måde tilfældet.

Fugningen er vigtig

Det første år eller to, kan det godt være, at det næsten udelukkende handler om murens udseende. Derefter begynder muren dog i højere og højere grad at blive ustabil. En af grundene til, at mange danske huse er så stabile, er på grund af det mønster, de bliver muret i. Er der ingen mørtel mellem stenene, er der dog ikke noget at gøre. Du skal nok ikke regne med, at mure begynder at falde sammen, selvom det også kan ske i yderste konsekvens. De bliver dog med al sandsynlighed utætte, hvis du ikke gør noget ved deres fugning, og det ender med, at du kan se det på varmeregning. Det kan derfor være en god ide at få nogle professionelle til at se på din fugning hvert femte år. Så kan de afgøre, om der trænger til en omfugning.

Læs mere på Superfugning.dk

Det er dog ikke kun, når dine mure er ved bogstaveligt talt at falde sammen, at du kan have brug for at kontakte nogen, der ved noget om fugning. Fugningen er trods alt, som etableret ovenfor, en af de absolut vigtigste bestanddele af en mur. Hvad end du skal til at bygge helt nyt eller bare skal lave et nyt rum, kan det anbefales at få fat i nogen, der har styr på, hvordan en god fugning skal lægges.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *