Optimer dit soveværelse og vælg den rigtige madras

Hvid seng med hvidt betræk og puder

Hvis du trænger til at forny dit soveværelse, vil sengen ofte være et af de første steder, du overvejer at foretage en ændring. En ny seng samt et par nye sengeborde giver nemlig hurtigt et frisk pust. Men når du skal ud og vælge ny seng, så skal du ikke gå efter gamle tommelfingerregler, hvor du skal have en blødere madras, hvis du ikke vejer så meget. Det ikke kun din vægt, der spiller ind. Det handler om, at du ligger så lige med ryggen som mulig. Derfor får du her nogle gode råd, til hvordan du vælger en madras, der passer til dig.

Hellere to enkeltsenge end en dobbeltseng

Når par er ude og købe seng sammen, så er det ofte en ny dobbeltseng, der ender hjemme i soveværelset. Det er bare sådan, at der er rigtig stor forskel på en mande- og kvindekrop. Derfor er der også forskel på de betingelser, der gør, at madrassen passer optimalt til jer begge. Det er selvfølgelig ikke optimalt, hvis formålet med dobbeltsengen er at undgå revnen i midten.

Til dette er det i dag heldigvis muligt i mange madrasbutikker at få specialbygget en dobbeltseng, hvor hver side af sengen har hver sin hårdhed. Går I på jagt efter en dobbeltseng som par, bør I derfor individuelt finde frem til en madras, der passer bedst, og så eventuelt få bygget en dobbeltseng, hvor hver side har de kriterier, i individuelt ønsker.

Få hjælp af en ekspedient

Ifølge ergoterapeuter er det ikke optimalt at gå efter de gamle tommelfingerregler, der siger at vægten er det eneste, der har betydning for, hvilken hårdhed din madras skal have. Faktisk er der kun én grundregel, når du skal finde frem til madrassen til dig. Du skal have en madras, hvor din ryg mere eller mindre minder om en lineal.

Det er selvfølgelig uundgåeligt, at der er et lille svaj i ryggen, når du ligger ned, men det handler om, at du får så lige en rygrad som muligt, da dette giver dig den bedste og mest optimale søvn for din krop. Der er mange forskellige ting, der kan spille ind i forhold til, hvornår lige præcis du ligger lige på en madras. Derfor er det også en god idé at få hjælp af en ekspedient, der udefra kan se, hvordan du ligger på madrassen.

Madrassen er kun en del af den gode søvn

Det er rigtig vigtigt, at du får madrassen, der passer bedst til dig. Men derudover er dette ikke det eneste, der har betydning for din nattesøvn. Du kan have den bedst mulige madras, men hvis din dyne og pude overhovedet ikke passer til dig, så kan du stadig få en dårlig søvn. Det handler nemlig om at skabe et optimalt søvnmiljø hele vejen igennem, hvor du ligger behageligt, får god støtte af din pude og har en dyne, der passer til dig. Det betyder at dynen hverken er for tyk, for tynd, for let eller for tung. Det kræver lidt at skabe det rigtige søvnmiljø, men når først du har opnået det, vil du sove væsentlig bedre fremover.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *